Samenwerken met groepen uit Nederland 🇳🇱

4 november 2024 - Tápióbicske, Hongarije

De afgelopen week is er echt veel werk verzet💪. Dat kwam door de aanwezigheid van een mannengroep uit Nederland en een groep van 10 Havo-leerlingen van de Driestar.

Een deel van de mannen heeft zich gericht op het dichtmaken van het dak voor het 'huisje van Gerdiene'. Vooral Pieter heeft hier veel van geleerd😊 Zaterdagochtend was het dak dicht en lagen de pannen erop. Wat mooi om in een week zo'n grote vordering te zien. De mannen zijn inmiddels allemaal weer veilig in Nederland aangekomen.

We zijn ook gevorderd bij de jonge vrouw hier in de straat. Deze moeder met 4 jonge kinderen heeft hulp vragen heel lang niet gedaan, maar nu we haar eenmaal helpen, is ze er heel blij mee.

Toen we deze week binnen mochten komen, zijn we begonnen met het schoonmaken van de slaapkamer. In 1 ruimte staat een 2- persoonsbed en 2 andere bedden. Hier slapen ze dan met z'n zessen. Ook nergens zijn dekbedden of dekens. En moet je je voorstellen dat je geen keuken hebt, geen badkamer en toilet. En geen stromend water....er lag veel was door het ontbreken van een wasmachine. We mochten wat was meenemen, dit hebben we gewassen en heeft lekker buiten kunnen drogen.

1000051404

We hadden al gezien dat er helemaal geen kastruimte beschikbaar was, om de schone was op te bergen. We bedachten dat plastic opbergboxen wel een oplossing zouden zijn. We zijn op stap geweest hier in de buurt, maar konden niks geschikts vinden. Daarvoor zouden we dan een keer naar Ikea gaan, maar eind van de week hadden we toch plastic bakken😊 er wordt ook voorzien in hele kleine dingen. De mannengroep had namelijk wat plastic boxen meegenomen met spullen die gedoneerd werden. Deze bakken gingen dus niet leeg mee naar Nederland, maar werden gevuld worden met de uitgewassen kleding🙏.

Samen met een aantal van de Driestar-groep hebben we dit gezin ook geholpen om de muren en het plafond te sauzen. Toen een leerling het bed zag, zei ze: ik geef mijn bed wel aan haar, dan koop ik een nieuwe. Dat zegt toch genoeg over de staat van het bed!

1000051493

Vrijdag 1 november werd hier aandacht gegeven aan Allerheiligen. Veel families bezoeken dan het graf van hun dierbaren en versieren het met bloemen en kaarsen.

1000051530

De mannengroep sloot de week af met een barbecue. Heel bijzonder dat je in 1 week deze mannen hebt gezien als harde werkers, maar ook fijne gesprekken hebt gehad!

1000051546

Gisteren hebben we met de groepen de Korall Church (daklozenkerk) bezocht. De preek werd in het Engels vertaald, zo kregen we toch nog wat mee van de preek waarin het ging over het leven hier op aarde en het sterven. Ook was er een man die mocht getuigen dat hij gered was door Jezus. Indrukwekkend!

En deze week staat er weer vanalles op de planning met de groep, we zullen ons zeker niet vervelen 😊.

Groeten uit een kouder wordend Hongarije 🤗

1. Erika:
    4 november 2024
    Leuk, succes 🥰
  2. Herman:
    5 november 2024
    Hartverwarmende verhalen! Wat een mooi werk doen jullie daar! Goed bezig.
  3. Mettie:
    5 november 2024
    Prachtig om zo deze mensen te kunnen helpen en wat van onze rijkdom te kunnen delen. Wijsheid nog verder!
  4. Elizabeth:
    5 november 2024
    Fijn om weer te lezen dat er vorderingen gemaakt zijn om zo mensen te helpen die het nodig hebben .om dankbaar voor te zijn .Ook fijn dat de kerkdienst wat te volgen was .Veel succes weer in de nieuwe week.groeten van hier .🙋‍♀️
  5. Jeroen Blankenburgh:
    26 december 2024
    Mooi om jullie verhalen te lezen. Was goed om jullie te ontmoeten. Hoop voor de mensen daar dat jullie nog een poosje mogen blijven. Hoop jullie weer te zien in de loop van 2025. Groetjes, en veel zegen