Over de grens

9 augustus 2024 - Kiemeliai, Litouwen

Even een update uit Litouwen 🇱🇹 inmiddels zijn we aangekomen in dit prachtige land met vooral slechte wegen🫡 We hebben geen haast, dus we doen het rustig aan. We moeten trouwens nog steeds een beetje wennen aan het idee dat we alle tijd hebben😃 we hadden namelijk gepland om zo snel mogelijk naar Litouwen te reizen. Maar 'planning' hebben we inmiddels niet meer...

Nadat we vorige week via Duitsland Polen zijn binnengereden, kregen we van meerdere kanten te horen om toch zeker Warschau te bezoeken. Dat het de hoofdstad van Polen is, dat weten we wel, maar deze stad is ook rijk aan prachtige gebouwen en historie.

Warschau

De mensen in Polen zijn erg gemoedelijk. We ontmoetten een Nederlander, die al 17 jaar in Polen woont. We werden uitgenodigd voor het dorpsfeest, ook heel gemoedelijk, geen druppel alcohol werd er geschonken, maar volgens die man had iedereen wel een flesje wodka in z'n binnenzak😀.

1000042374

Elke dag is het weer spannend waar we overnachten. Zo kwamen we aan bij een recreatieplas, waar je ook kon overnachten.  Omdat we hier zo fantastisch stonden, besloten we om er nog een nachtje te blijven. Vanaf nu dus echt even geen planning meer😀.

Inmiddels hebben we kennis gemaakt met Litouwen, het land van de meren. Toen we de grens overgingen,  was het ineens een uur later🕜 aangezien de Baltische Staten een andere tijdszone hebben.

We hebben Kaunas bezocht, na Vilnius is dit de grootste stad van Litouwen.  Je verwacht echt een mega drukte, maar ook hier is iedereen even relaxed.  Ook weer heel bijzonder om al die gebouwen te zien.

10000429451000042993

1000042999

Ook brachten we een bezoek aan het Grūtaspark. Het is een beeldentuin met beelden uit de SovjetUnie. Een rijke Litouwer heeft al deze beelden verzameld in dit park. Indrukwekkend!

1000043189

1000043185

Inmiddels zijn we gesetteld voor het weekend op een camping aan een meertje. Het is ook goed om even rust te nemen. Wie weet nemen we morgen een duik🏊‍♂️

Inmiddels hebben we ongeveer 1.500 km gereden,  en we zijn dankbaar dat het tot nog toe voorspoedig gaat. Bedankt voor al jullie reacties! Leuk dat jullie meelezen en meeleven.

Een fijn weekend van ons.

1. Fija:
    9 augustus 2024
    Zo nou zo te lezen genieten jullie enorm! Leuk om zo weer te zien wat jullie allemaal gedaan hebben! Goede reis verder weer en voor nu een goed weekend toegewenst! Groet van ons
  2. Willie:
    10 augustus 2024
    Fijn weekend👋
  4. Elizabeth:
    10 augustus 2024
    Fijn om weer een stukje over jullie belefenissen te lezen en dat het tot nu toe goed is verlopen .wens jullie een goed weekend en goeie reis als jullie weer op pad gaan .👋