Onze eerste ervaringen.
21 oktober 2024 - T谩pi贸szentm谩rton, Hongarije
Inmiddels is ons duidelijk dat je hier moet kijken naar de dingen die je doet, en niet naar de dingen die je nog moet doen馃榾.
Op het missieterrein woont Gerdiene, zij heeft vorig jaar vrijwilligerswerk gedaan voor Stichting Embrace, en ze heeft besloten om hier voor onbepaalde tijd te blijven. Ook met haar kunnen we het goed vinden. Een ander project van de stichting is聽'Het huis van Gerdiene'. Naast het missieterrein wordt gebouwd aan dit huis, waar Gerdiene gaat wonen. Afgelopen zomer zijn er vooral groepen geweest, die het begin gemaakt hebben.聽Nu zijn we bezig met wat voorbereidingen, zodat de groep die volgende week komt, hier weer verder mee kan.
Toen Janet terugkwam van een rondje door de wijk, vroeg ze of het fornuis wat in de kelder staat,聽gebruikt kan worden voor een bewoner in de wijk die nog op een houtgestookt fornuis kookt. Pieter heeft geprobeerd om dit fornuis aan de praat te krijgen, maar helaas, het is opgehaald door een andere buurtbewoner om te slopen voor oud ijzer.
Voor de dames had ze ook een vraag: een jonge moeder zit er een beetje doorheen, of we een ochtendje willen helpen met poetsen. Er zijn alleen geen emmers, schoonmaakmiddelen en stromend warm water. We zijn dus op pad geweest om schoonmaakspullen te kopen, deze week staat een schoonmaakochtend op de planning.
Het project 'veranda' is nagenoeg klaar. Pieter heeft meegeholpen om de veranda te voorzien van zeilen, zodat de geplande bijeenkomst afgelopen zaterdag hier kon plaatsvinden.聽聽
Er werd een kerkdienst gehouden in het nieuwe onderkomen. Michel had gebeden of er mensen mochten komen. Veel mensen kwamen uit de buurt, Michel聽en Gerdiene hebben nog wat mensen met de bus opgehaald. Alle stoelen en banken waren bezet馃檹.
Tijdens de dienst was er een knutselwerkje voor de kinderen en na de dienst hebben we met elkaar een Hongaarse maaltijd gegeten.
Ondertussen werd duidelijk dat een聽gezin met drie kinderen van de overkant per direct uit huis werd gezet, omdat ze de huur niet hadden betaald. Ze konden wel onderdak krijgen in een huisje ergens achteraf. Op dat moment woonde daar聽nog een man, ook hij had de huur niet betaald, dus hij moest daar ook uit. Een verhuizing hier gaat ieder geval niet met een verhuiswagen, want de mensen hebben gewoon geen spullen.聽Het gezin met de 3 kinderen nam 3 tassen mee, dat was alles wat ze hadden. Verder delen ze dan met z'n vijven een slaapbank, deze liet de man achter. Kun je het je voorstellen?
Zo kijken we dus steeds maar naar de dingen die we doen, niet de dingen die we nog moeten doen.聽
Hartelijke groet van ons.聽
Foto鈥檚
Erika:21 oktober 2024Mooi wat jullie doen馃槝
Elizabeth:22 oktober 2024Zo te lezen zijn dit al heelwat ervaringen die jullie beleeft hebben .alle hulp die jullie proberen te geven geeft vast een dankbaar gevoel.Een lieve groet hier vandaan.