Van alles gedaan...
28 oktober 2024 - T谩pi贸bicske, Hongarije
Ook聽in Hongarije is een week zo voorbij馃榾 een goed teken, zeggen ze hier馃槈
Afgelopen week zijn we begonnen om het gezinnetje wat uit huis werd gezet,聽te voorzien van meubels en stroom. Er kon ergens een bed worden opgehaald en op de zolder stonden nog wat stoelen. Verder heeft Michel een aggregaat gekocht en deze aangesloten, zodat het gezin ook over stroom en stromend water kan聽beschikken.聽
Op de planning stond het voorbereiden van 2 groepen die komen helpen klussen. We聽moeten聽ervoor zorgen dat de slaapplaatsen schoon zijn,聽en dat de bedden opgemaakt zijn. Dus aan de poets聽馃Ч馃馃挭.
Pieter is begonnen met de voorbereidingen voor het dak van het 'huisje van Gerdiene.' De eerste groep is inmiddels gearriveerd: een aantal klusmannen uit Nederland.聽Ze komen een week klussen en gaan o.a. helpen聽om het dak dicht te krijgen. Donderdag komen er een aantal leerlingen van de Driestar, ook zij gaan聽klussen, verder zullen ze ook meelopen met de diverse projecten.
Woensdagochtend is er altijd een inloopochtend bij de daklozen-opvang in Budapest. Vorige week stond Gerdiene op de planning als vrijwilligster en is Sjoukje met haar meegereden naar Budapest.聽Ook Michel was aanwezig om een praatje te houden met de bewoners van de opvang die daar behoefte aan hebben.聽Er wordt koffie gezet en meestal wordt er een spelletje Uno gedaan. Tijd om weer wat nieuwe woorden te leren: z枚ld, k茅k, piros en s谩rga. 馃煩馃煢馃煡馃煥
Op de terugweg hebben we in het bos wat spulletjes gehaald voor de knutselmiddag. We hadden het thema 'herfst' bedacht. Donderdagmiddag kwamen de kinderen uit de wijk gezellig knutselen onder de聽 'veranda'.
1 keer in de week proberen we als 'team' met elkaar te eten.聽聽Deze keer was het een heerlijke pizza馃構
We maakten nog pakketjes voor de bezoekers van de kerk, die we zondag hebben uitgedeeld. Een croissantje, pakje noodles, koekje, zakje koffie, banaan en appel. Het is voor deze mensen elke week weer een groot geschenk.
Als we terugkijken, hebben we deze week toch weer heel wat gedaan馃槄.
Nu de klok is verzet, is het hier nu al om 5 uur echt donker. Dat worden dus lekker lange avonden in de camper馃
Foto鈥檚
Erika:28 oktober 2024Leuk verhaal en foto's馃グ
Nienke:29 oktober 2024Leuk om mee te lezen!
Papa en ellen:31 oktober 2024Wij zijn blij dat jullie het zo naar de zin hebben
Fija:31 oktober 2024Zo ik ben ook weer bij! Jullie hoeven daar gelukkig niet stil te zitten! Succes met alle dingen! Gr v ons
Rienk den toonder:3 november 2024Ik heb jullie gevonden 馃檪 Zal af en toe eens mee lezen. Het ga jullie goed en wie weet tot ziens. Groet, Rienk
Pieter en Sjoukje:4 november 2024Ha Rienk, het was fijn om je te ontmoeten! Bedankt voor je reactie, succes ook in Nederland voor je prachtige werk!
Rienk den toonder:5 november 2024Dankjewel!